Merchandising voor je bedrijf

Wanneer je een eigen onderneming hebt ben je hier natuurlijk erg trots op. Bij een eigen onderneming komen veel zaken kijken. Het is belangrijk om goed voor de daglicht te komen bij je doelgroep met een mooie logo en een duidelijke merkidentiteit. In deze blog lees je jouw onderneming naar een volgend niveau brengt.

Relatiegeschenken

Een goede manier om je onderneming aan de wereld te laten zien is door relatiegeschenken te geven aan je (potentiële)klanten. Laat relatiegeschenken bedrukken met jouw eigen logo en/of slogan. Relatiegeschenken zorgen voor een blijvende herinnering doordat de geschenken ook werkelijk gebruikt worden. Relatiegeschenken blijven daarom langer hangen dan een bedankmail of bedankbriefje. Relatiegeschenken geven is een vorm van marketing. Toch is dit een relatief goedkope vorm van marketing wat waarschijnlijk meer impact heeft dan een dure advertentie. Ook treedt de wet van wederkerigheid in bij het geven van relatiegeschenken. Dit is een psychologisch middel wat er voor zorgt dat de kans groot is dat degene die je een relatiegeschenk geeft jou ook iets wilt terug geven. Dit is een universeel psychologisch principe waarvan de werking is bewezen.

Visitekaartjes

Visitekaartjes zijn tegenwoordig nog steeds de snelste manier om je gegevens te geven. Het is handig om altijd wat visitekaartjes bij je te hebben. Je weet immers nooit waar je potentiële klanten treft. Wanneer je mooie visitekaartjes hebt is de kans groot dat andere mensen jouw visitekaartje aan anderen laten zien. Verder komt een visitekaartje natuurlijk erg professioneel over. Vrijwel elk bedrijf of ondernemer heeft een visitekaartje. Door visitekaartjes voor je webshop te maken kom je over als iemand die op alles is voorbereid. De kosten van het drukken van visitekaartjes zijn bijna te verwaarlozen. Bij veel bedrijven maken ze voor heel weinig geld al honderden of zelfs duizenden visitekaartjes.

Brochures

Brochures zijn gedrukte boekjes die het verhaal vertellen van jouw producten en/of diensten. Het doel van een brochure is informeren en overtuigen. Een brochure neemt relatief weinig ruimte in beslag. Brochures hebben meestal een A5 formaat. Brochures zijn in te zetten voor een doelgroep wat oprecht geïnteresseerd is in jouw producten of diensten. 

Enveloppen

Bedrijfs enveloppen met een bedrijfslogo erop zijn een must voor ondernemingen die professioneel willen overkomen. Zo zorg je ervoor dat je zakelijke brieven in stijl aankomen. 

Merchandising voor je onderneming wordt vaak onderschat maar is uiterst belangrijk om professioneel over te komen. Je laat hierdoor indruk achter bij je klanten en zorg je ervoor dat klanten je onthouden.

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net