Inrichten van een bedrijfspand

Als manager of eigenaar van een bedrijf is het jouw taak om de inrichting van het bedrijfspand voor je rekening te nemen. Dat kan een behoorlijk grote taak zijn aangezien er veel komt kijken bij het inrichten van een bedrijfspand. Een kantoor heeft een hoop aandacht nodig tijdens de inrichting. Dat is belangrijk omdat je op die manier een fijne werkomgeving creëert voor jouw werknemers. Daarvoor is het van groot belang om goed op de details te letten. Die details kunnen namelijk het verschil maken tussen een fijne werkomgeving en een omgeving die vooral voor veel afleiding zorgt. Hierbij een aantal tips die je kunnen helpen met het inrichten van een bedrijfspand. 

Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Voor de productiviteit van jouw werknemers is het belangrijk om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk afleiding is tijdens het werk. Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen zodat je werknemers minder snel afgeleid raken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de werkplekken niet te dicht bij elkaar staan. Als dat niet zo is kan dat voor een hoop afleiding zorgen. Veel mensen hebben dan namelijk de neiging om met elkaar te gaan praten. Het is verstandig om je werknemers zo min mogelijk in de gelegenheid om te gaan praten te brengen. Zorg er ook voor dat je werknemers een aparte plaats hebben om pauze te houden. Als ze dit op de werkvloer doen zorgt dat voor afleiding onder de andere werknemers. Het is belangrijk dat de werknemers goed kunnen ontspannen in de pauze. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om een tafeltennistafel of een voetbaltafel aan te schaffen. Wanneer ze zich goed kunnen ontspannen in de pauze verhoogt dat de productiviteit van de werknemers. Het is ook belangrijk om zo min mogelijk afleiding van buitenaf te hebben. Als je een kantoor hebt op de begane grond van een gebouw kun je afgeleid worden door mensen die langs de ramen lopen. Door raamfolie op deze ruiten te plakken is dit probleem eenvoudig op te lossen. Het voordeel van dit folie is het feit dat het wel licht doorlaat. De lampen hoeven dan niet aan overdag terwijl je niet wordt afgeleid door bewegingen van buitenaf. Zorg er voor dat het pand goed geïsoleerd is. Daardoor voorkom je afleiding door geluid van buitenaf. 

Laat je personeel meedenken

Het is voor veel personeelsleden erg fijn om mee te denken over de inrichting van het kantoor. Dat geeft de werknemers het gevoel dat ze gehoord worden waardoor ze gelukkiger zijn met hun baan. Daardoor zal op de lange termijn de productiviteit van het personeel omhoog gaan. Als je veel personeelsleden hebt kan het lastig zijn om iedereen om zijn of haar mening te vragen. Er zijn dan een aantal dingen die je kunt doen om er achter te komen welke stijl de voorkeur heeft onder het personeel. Dat kun je onder andere doen door samen met een expert een stuk of drie stijlen waarin het kantoor kan worden ingericht uit te kiezen. Laat al je personeelsleden kiezen welke stijl zij het mooist vinden. De meest gekozen optie bepaalt de inrichting van het kantoor.

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net