marketing-strategies-3105875_1920

Stickers zijn een ideaal promotiemiddel

Steeds meer bedrijven maken online reclame. Dat is niet zo gek, aangezien veel bedrijven hun spullen verkopen via een webshop. Ook in andere gevallen komen mensen vaak via een website bij jouw bedrijf of organisatie terecht. Bovendien kun je online goed meten wat je reclamecampagne heeft opgeleverd. Toch is het ook belangrijk om offline reclame te maken. Dit kun je onder andere doen met stickers. Welke stickers je nodig hebt, hangt af van jouw situatie.

Trek de aandacht met raamstickers

Raamstickers zijn handig als je een winkel, restaurant of ander bedrijf hebt en je gevestigd bent op een plek waar veel mensen langskomen. Dit kan in de binnenstad zijn, in het winkelgebied. Toch hebben raamstickers ook nut als je aan een doorgaande weg zit. Alleen moet je er dan rekening mee houden dat de tekst op de sticker voldoende groot is, zodat die ook vanaf een afstand nog te lezen is.

Val op met autostickers

Zit je veel op de weg? Of maakt je personeel gebruik van bedrijfsbusjes? Dan zijn autostickers onmisbaar. Volgens onderzoek van het CBS heeft een bedrijfsauto gemiddeld 160.000 contactmomenten per maand. Dat soort aantallen haal je met de meeste reclamecampagnes niet. Vergroot daarom je naamsbekendheid met stickers op je auto en/of autoruit. Net als bij raamstickers moet je bij autostickers er ook op letten dat je bedrijfsnaam vanaf een afstandje goed te lezen is.

Mond-tot-mondreclame met stickers

Stickers uitdelen aan klanten en relaties werkt hetzelfde als mond-tot-mondreclame. Staan mensen achter je bedrijf of merk, dan is de kans groot dat ze je stickers ergens opplakken. Op die manier maken zij reclame voor jou. Ga je voor dat doeleinde stickers maken? Denk dan goed na over het ontwerp van je sticker. Een mooie of aparte sticker zullen mensen eerder opplakken dan een lelijke of saaie sticker.

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net