Wrapfolie

Welke voorwerpen worden vaak gewrapt?

Wrappen wordt steeds populairder. Bij wrappen worden er gebruik gemaakt van een speciale vinyl folie die over een bepaald object of voorwerp heen wordt geplakt om het een andere look te geven. Een groot voordeel van wrappen is dat het een tijdelijke modificatie is, de folie is er relatief snel ook weer afgehaald wanneer dit de wens is. Wat wordt er tegenwoordig nou veel gewrapt?

Exterieur en interieur van gebouwen

Ja echt, tegenwoordig komt het zelfs voor dat de hele buitenkant van een gebouw gewrapt wordt. Dit kan meerdere redenen hebben, wanneer je als modern bedrijf in een pand zit waarvan de exterieur er verweerd uitziet komt dit natuurlijk niet goed over op je klanten. Het kan ook zo zijn dat je het belangrijk vindt dat je huisstijl in het hele gebouw terug te vinden is, door middel van een wrap kan dit op een leuke manier overgebracht worden. Het exterieur van een pand kan natuurlijk ook gewrapt worden, vaak om het mooier te maken of de huisstijl over te brengen. Een groot voordeel hiervan is dat de wrap er afgehaald kan worden wanneer je het pand verkoopt of wanneer je besluit de huur te stoppen, zo lever je alles weer neutraal op. Veel gewrapte objecten in zo’n pand zijn deuren, kozijnen, kasten, muren en ramen.

Auto’s

Wrappen wordt tegenwoordig voornamelijk bij auto’s of andere voertuigen gedaan zoals bestelbusjes. Redenen om een auto te wrappen zijn onder andere het beu zijn van de huidige kleur en het niet hebben van de gewenste kleur tijdens de aankoop van een voertuig. Het tweede kan bijvoorbeeld gebeuren bij het Amerikaanse elektrische automerk Tesla, zij leveren al hun modellen in enkel 5 kleuren om de kosten van de productie omlaag te brengen. Een Tesla Model S wrap is dan ook een veelvoorkomende opdracht voor wrap garages.

Boten

Hele boten kunnen tegenwoordig ook gewrapt worden, het zogeheten yacht-wrapping wordt steeds populairder. In plaats van een geschilderde romp varen steeds meer boten rond met een wrap, het biedt voordelen voor zowel oudere als splinternieuwe boten. Eigenlijk zijn deze voordelen hetzelfde als bij auto’s, bij nieuwe boten beschermt het de onderliggende coating waardoor de waarde hoger blijft en het kan oudere boten een moderne en nieuwe look geven.

Tags

,

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net