Dozen op maat

Een doos op maat biedt voordelen

Als webshop of winkel heb je vaak een doos op maat nodig om de producten te kunnen versturen. Gedurende de dag krijg je te maken met veel verschillende afmetingen, waardoor de dozen hier ook op aangepast moet gaan worden. Bij veel verschillende specialisten kun je daarom zelf de afmetingen van de dozen bepalen. Zo ook bij EBC Golfkarton. Iedere op maat gemaakte doos biedt daarbij een tal van voordelen waar je wellicht in eerste instantie niet aan gedacht hebt. Onderstaande informatie zet daarom de belangrijkste voordelen voor jou op een rij, zodat je kunt gaan bekijken of dit ook jouw nieuwe oplossing wordt.

Veel formaten bij een doos op maat

Een doos op maat is een doos die altijd aangepast wordt aan de afmetingen van de producten die erin verzonden worden. Daarom zijn er ook veel verschillende maten beschikbaar bij de dozen. Er zijn een aantal standaardmaten te verkrijgen, waarin de algemene spullen vervoerd worden, maar er zijn ook altijd zelf maten door te geven. Als je afwijkende producten verkoopt of net wat meer veiligheid wilt, kan dit een grote uitkomst bieden. De doos past altijd goed om de producten heen en het kan alleen maar voor extra stevigheid zorgen tijdens het transport.

Het veilig vervoeren van alle producten

Veiligheid en stevigheid zijn dus altijd geboden bij een doos op maat. Wanneer een product in een goed passende doos zit, zal er namelijk geen verschuiving plaatsvinden. De doos in combinatie met het verpakkingsmateriaal aan de binnenkant houden het product op zijn plek. Beschadigingen kunnen daarom niet plaatsvinden tijdens het vervoer. Daarbij is er extra bescherming tegen beschadigingen door de dikte van het karton. De producten komen hierdoor altijd heel aan bij de consument en je bent daarna niet meer bezig met het afhandelen van klachten doordat er een product niet heel aangekomen is.

De bedrukking van een doos op maat

Met een doos op maat kun je ook voor extra promotie zorgen. De op maat gemaakte dozen kunnen namelijk ook met een bedrukking naar keuze komen. Je kunt bijvoorbeeld het logo van het bedrijf erop laten zetten, maar ook de slogan of een afbeelding. Hierdoor weet iedereen direct dat het pakket van jou uitkomt en bij hergebruik zullen meer mensen jouw bedrijf leren kennen. Je hebt dus met een kleine aanpassing aan de doos een goedkope manier van reclame en zorgt ervoor dat consumenten in een oogopslag weten welk pakketje ze op die dag in handen hebben gekregen. Handig als er meerdere pakketjes binnenkomen. Je valt direct op.

De juiste afwegingen maken

Een op maat gemaakte doos biedt dus een tal van voordelen. Het is daarom aan jou om te bekijken welke afmetingen de dozen nodig hebben om jouw producten in te kunnen vervoeren. Tevens moet je gaan kijken naar de afsluiting, de verschillende kartonsoorten en kun je dus jouw gewenste bedrukking doorgeven. Door alle factoren goed tegen elkaar af te wegen zorg je ervoor dat je de juiste keuze kunt maken en de dozen altijd naar wens gaan zijn.

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net