Jou weten ze wel te vinden

Jou weten ze wel te vinden

Wanneer jij wilt opvallen, moet je dat wel op een creatieve manier doen. Mensen kijken tegenwoordig nergens meer van op. Wees dan ook een lichtend voorbeeld!

Misschien wel letterlijk. Want – en nee, dat bedoelen we niet sarcastisch – jij onderscheidt je hoe dan ook van de rest. Dat moet ook wel, want jij bent om geheel eigen redenen en op jouw unieke manier aan je verhaal of missie begonnen. Dat betekent ook dat jij een hele persoonlijke visie hebt op je doelgroep en het probleem dat jij ze wilt helpen oplossen. Of de behoefte die jij met je onderneming wenst te vervullen. Kortom, een beetje ondernemer doet het niet alleen om het geld maar verdient zijn of haar brood door iets te doen met een bepaalde bezieling. Een passie.

Maar daar komen jouw potentiële klanten niet achter zolang ze niet van jouw bestaan op de hoogte zijn. Dus zul je ze daarover moeten informeren. Zoals we zeiden, dat moet wel op een unieke en ludieke manier gebeuren. Anders ben je er slechts één van de zovelen.

Hoe ga jij jezelf in de kijker zetten?

Een boeiend verhaal

Ja, maar dat heeft iedereen te vertellen. Hoe doe jij ‘t? Nou, denk eens aan hyperlink cinema. Een populair voorbeeld daarvan is Quentin Tarantino’s film Pulp Fiction (1994). Deze bestaat uit drie losse verhalen die in een bijzondere volgorde worden verteld. Maar toch zijn ze best gemakkelijk te volgen! Los – en chronologisch – zijn de gebeurtenissen ook best tof maar op de manier waarop ze worden gepresenteerd hebben ze pas echt impact. Oftewel, ga voor jouw reclame uitingen druk aan de slag met buiten de gestelde kaders denken. En ook handelen. Zorg dat jouw verhaal op een unieke manier bij jouw publiek binnenkomt.

Het wereldwijde web

Zonder wielen kan een auto niet rijden. Zonder zuurstof kun jij niet ademen. En zonder het internet kan een onderneming niet overleven. Tenzij je wel heel creatief bent en intussen een grote naam hebt opgebouwd. Dan wel.

Hoe dan ook, jouw website heeft wel een aantal eisen om aan te voldoen. Die moet heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk zijn zodat de bezoeker precies kan vinden waar hij of zij naar speurt. Denk samen met de webbouwer die je gaat helpen namens je klanten om tot een ontwerp en een uitvoering te komen waar je als ondernemer maar wat trots op mag zijn. Jouw eigen digitale visitekaartje en wát voor een!

Bonus Big Bag

Nee, die krijg je er niet bij maar een Big Bag is nou typisch zoiets waar je niet omheen kunt. Zodra het op een bouwplaats of tijdens wat voor publieke renovatie dan ook als een soort stootwal wordt gebruikt, is ‘ie onmiddellijk in het zicht. Wat nou als jouw huisstijl, logo, contactgegevens en/of slogan daarop prijken…? ‘t Is maar ‘n ideetje.

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net