werkdruk

Signaleer een te hoge werkdruk tijdig met de Werkdrukmeter

Werkdruk is objectief te meten hoewel iedereen anders om gaat met de drukte op het werk. Als je een baan hebt die bij je past, je je werk aankunt en je verbondenheid voelt met je collega’s en je werkgever kan je een grotere hoeveelheid werk aan. Als er een disbalans is tussen de werkinhoud, de context en de mogelijkheden van de werknemers en de eisen die er aan het werk gesteld worden, zal de werknemer een toenemende werkdruk ervaren. Een hoge werkdruk kan veel gevolgen hebben. Zet daarom een Werkdrukmeter in om problemen te voorkomen.

De gevolgen van een te hoge werkdruk

Werknemers zullen stress gaan ervaren en zullen daardoor minder plezier krijgen in hun werk wat vaak leidt tot minder inzet en motivatie. Dit komt ook niet ten goede aan de samenwerking en de werksfeer binnen jouw organisatie. Dit zal negatieve gevolgen hebben voor de kwaliteit van je producten of diensten. Als medewerkers langdurig bloot staan aan stress en een te hoge werkdruk leidt dit tot ziekteverzuim en zullen de verzuimkosten toenemen.

Wat is een Werkdrukmeter?

Voorafgaand aan een meting van de werkdruk start de adviseur met een intakegesprek. In dit gesprek wordt de verzuimcultuur besproken, wordt er een eerste analyse gemaakt van de organisatie en bespreekt de adviseur samen met jou als werkgever de implementatie van de Werkdrukmeter. De medewerkers vullen online een anonieme vragenlijst in. Na de analyse van de vragenlijsten weet je in welke mate werkdruk een belangrijk thema is binnen jouw organisatie. Ook krijg je inzicht in de factoren die bijdragen aan de werkdruk en welke interventies er mogelijk zijn om de werkdruk te verlagen. De uitkomsten worden weergegeven in heldere rapportages en bieden talloze mogelijkheden op zowel organisatieniveau als op individueel niveau. Deze mogelijkheden bespreek je met de coach. Hoewel de resultaten geanonimiseerd zijn, hebben werknemers wel de mogelijkheid om hun individuele resultaten te bespreken en eventueel de hulp van een coach in te schakelen.

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net