Welke vorm van signing is het beste?

Welke vorm van signing is het beste?

In de meeste branches is er dermate veel concurrentie dat het belangrijk is om op te vallen zodat je jouw doelgroep bereikt. Doe je dat niet dan loop je gegarandeerd klanten is. Een van de manieren om bij je doelgroep onder de aandacht te komen is met behulp van signing.

Er zijn vele vormen van signing. Van bestickering op auto’s tot reclame op de gevel. Maar welke vorm is het beste, oftewel het meest effectief? Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het beste is als je meerdere vormen van signing combineert. Dan creëer je het grootste effect.

In dit artikel geven we je een aantal aandachtspunten waarmee je rekening moet houden bij het inzetten van de verschillende soorten signing zodat je iedere vorm optimaal kunt benutten.

Autoreclame

Autoreclame is er in verschillende vormen:

·         Magneetplaten

·         Bestickering

·         Carwrapping

Magneetplaten zijn de eenvoudigste vorm van autoreclame. Je kunt de magneten op de auto aanbrengen en weer verwijderen wanneer je maar wilt. Bestickering van auto’s is de meest toegepaste vorm van autoreclame. Hierbij beplak je een deel van de auto met je reclameboodschap. De rest van de autolak blijft vrij. Met carwrapping beplakt je over het algemeen de gehele auto. Al is het ook mogelijk om alleen bepaalde delen te wrappen, zoals bijvoorbeeld de zijspiegels.

Aandachtspunten bij autoreclame

·         Maak je boodschap niet te druk. Focus met name op je kernboodschap. Oftewel datgene waarmee je doelgroep kunnen prikkelen om contact met je op te nemen voor jouw product of dienst.

·         Voeg geen onnodige visuele elementen aan je autoreclame toe. Het zorgt alleen maar voor afleiding. Wat wel kan werken zijn visuele elementen die de aandacht naar de boodschap trekken. Denk bijvoorbeeld aan een pijl of cirkel.

·         Voeg niet meer gegevens toe dan nodig. Je telefoonnummer, het adres van je website en je bedrijfsnaam zijn in principe voldoende. Informatie over sociale media kanalen, je KvK-nummer enzovoorts zijn in principe niet nodig. Het contactmoment met autoreclame is vaak zeer kort. Dus hoe meer gegevens, hoe groter de kans dat je boodschap niet goed overkomt.

Gevelreclame

Gevelreclame kan op verschillende manieren worden toegepast:

·         Freesletters

·         Lichtbakken

·         Doosletters

·         Spandoeken

Afhankelijk van je wensen heeft een specifieke soort gevelreclame de voorkeur. Wanneer je bijvoorbeeld op een stijlvolle manier je reclame onder de aandacht wilt brengen zijn freesletters de mooiste oplossing. Zeker wanneer je ze met spots verlicht.

Lichtbakken zijn ideaal als je een winkelpand hebt. Ze fungeren als uithangbord. Met doosletters kun je diepte in je boodschap aanbrengen. En spandoeken zijn ideaal als je regelmatig een andere boodschap wilt communiceren. Bijvoorbeeld omdat je afwisselende aanbiedingen hebt.

Aandachtspunten bij gevelreclame

·         Beperk je niet tot alleen de bedrijfsnaam. Je bedrijfsnaam is een herkenningspunt voor bestaande klanten en zakelijke relaties, maar vertelt je potentiële klanten niks over waarom ze klant bij je zouden moeten worden. Met een slogan onder je bedrijfsnaam of logo kun je daar wel voor zorgen.

·         Bedenk van tevoren of je voor een statische boodschap wilt gaan of dat je regelmatig een nieuwe boodschap wilt communiceren. Zeker als je producten verkoopt heb je vaak wisselende aanbiedingen. Kies in dat geval voor een spandoek.

·         Denk na over de materiaalkeuze. Bepaalde soorten materiaal kunnen gaan roesten als je dichtbij zee woont. Kom je er niet uit of ontbreekt het je aan kennis? Vraag dan een signbedrijf om advies.

Andere vormen van signing

Autoreclame en gevelreclame zijn de belangrijkste vormen van signing. De combinatie is krachtig. Met autoreclame promoot je jouw bedrijf als je de weg op gaat en met gevelreclame promoot je jouw bedrijf via het pand waarin je bent gevestigd.

Echter, er zijn nog andere vormen van signing die de aandacht verdienen:

·         Bedrijfskleding: ideaal voor een professionele uitstraling. Bovendien zorgt bedrijfskleding voor herkenbaarheid als je personeel bijvoorbeeld bij mensen thuis voor een afspraak langskomt.

·         Raamfolie. Met raamfolie vang je drie vliegen in één klap😉. Je zorgt voor privacy en zonwering en je kunt er een reclameboodschap mee communiceren.

·         Vlaggen: ideaal om je bedrijfspand nog meer op te laten vallen dan wanneer je alleen voor gevelreclame zou kiezen.

Advies nodig?

Vraag dan een signspecialist om hulp. Met behulp van de kennis die je in dit artikel hebt opgedaan kom je samen ongetwijfeld tot een mooi eindresultaat. Succes!

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net