brochures

Het doel van brochures drukken

brochures

Brochures worden vaak verward met folders, maar deze hebben andere doeleinden. Folders zijn maximum 8 pagina’s, terwijl brochures meestal pas gedrukt worden vanaf 8 pagina’s. Wanneer je opzoek bent naar een tool om beknopt en snel informatie over te brengen over je organisatie naar een bepaald doelpubliek, dan is de folder het drukwerk dat je zoekt. Wanneer de focus niet alleen op aantrekkelijkheid ligt, maar ook op het specifiek informeren van de (potentiële) klant, introduceer ik je graag tot dé brochure. Een brochure kan wel tot 60 pagina’s dik zijn, afhankelijk van de hoeveelheid informatie die je wilt geven. Een brochure dient dus niet om snel aandacht te trekken en globaal te lezen, zoals een folder, maar om rustig door te lezen en informatie uit te selecteren die je als (potentiële) klant wilt weten. Een persoon gaat je brochure enkel lezen wanneer er al reeds interesse is voor het product of organisatie dat besproken wordt. Aandacht trekken naar je product doe je niet via het bedrukken van brochures.

Brochures drukken, in alle soorten en maten

Afhankelijk van bedrijf tot bedrijf, en dan denk ik aan de huisstijl en reputatie, hebben de lay-out van de brochures een unieke aanpassing nodig. Drukbedrijf.nl biedt je een uitgebreide keuze aan mogelijkheden aan. Zo heb je geniete brochures en brochures met ringetjes, dit noemt men O-wire brochures. Wil je luxe uitstralen? Kies dan voor dik glanzend papier met laminaat afwerking en een harde cover. Ben je een organisatie dat maatschappelijk verantwoord onderneemt of gewoonweg een goed doel, kies dan voor budget opties zodat je toont dat je geen onnodige kosten maakt. Want uiteraard is dit ook spotgoedkoop.

Brochures drukken is zeer populair omdat mensen nog steeds graag een fysiek voorwerp in hun handen hebben. In de digitale wereld hebben ze een overvloed aan informatie dat op zich afstroomt, terwijl je een brochure rustig kan lezen wanneer je daar zelf zin in hebt.

Tags

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net