Informatiebeveiliging voor webshops

Het maken van een nieuwe webshop kost tijd. Maar als het er dan is ben je er vast trots op! Tijdens het ontwerp voor het design en de structuur, is het slim om meteen het belangrijkste te plannen. De beveiliging van jouw webshop! Je wilt zowel de privacy van jouw toekomstige klanten waarborgen, als je eigen data veilig stellen. Maar hoe beveilig je een webshop? Vijf kernwoorden: (1) formulieren, (2) wachtwoord, (3) virusscanners en firewalls, (4) webserver en (5) up-to-date systeem.

Om met het laatste te beginnen: het is heel belangrijk om je shopsysteem bij te houden. Met up-to-date beveiliging kun je kwaadwillende bezoekers een stapje voor zijn. Het is verstandig hierover advies in te winnen bij een professional of een geautomatiseerde scanner te gebruiken. Naar punt 4, de webserver. Voor beveiliging van data op de webserver is het slim zo min mogelijk schrijfrechten toe te kennen. Zo verklein je het risico dat er via bestanden malware op de server belandt. Natuurlijk is het ook van belang om, punt 3, goede virusscanners en firewalls te (laten) installeren.

Dan resten nog het wachtwoord en de formulieren. Lees daarover de volgende tips:

Gebruik slimme wachtwoorden

Een wachtwoord is als een goede sleutel. Gebruik je een sleutel als ´welkom´, dan kan iedereen dat wachtwoord wel raden en heeft iedereen dus een sleutel die past. Een slim wachtwoord is een zo ingewikkeld mogelijk wachtwoord, dat niet logisch is, zodat er te veel combinaties zijn om achter het wachtwoord te komen. Een veilig wachtwoord bestaat uit een minimaal aantal van 8 tekens met rare cijfers en letter combinaties inclusief bijzondere tekens, zoals het apenstaartje.

Tip 2: beveilig je formulieren

Met anti malware codes kun je er voor zorgen dat klanten een slim wachtwoord gaan aanmaken, volgens bepaalde minimale normen. Ook de gegevens die je klant invoert in een webformulier kun je met anti malware beveiligen. Daarmee ben je er nog niet. Het is ook verstandig om gegevens te versleutelen. Mocht een hacker ondanks alle goede voorzorg toch ingang krijgen in een formulier, dan zijn er alleen nog rare tekens te zien, waar niemand meer chocola van kan maken.

Door al deze zaken up-to-date te houden, kunnen klanten blijvend zo veilig mogelijk bij jou shoppen. Iets om trots op te zijn!

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net