merken bureau

Laat je niet bestelen, zoek een merken bureau

Eindelijk heb je succes. Je hebt een product of dienst ontwikkeld dat uniek is. Iedereen wil jouw product of dienst. Fantastisch. Maar dan besef je dat iedereen zomaar hetzelfde product of dienst kan verkopen. Dat gaat een aderlating worden voor jouw bedrijf. En stel je voor dat het bedrijf dat jouw product of dienst slechte kwaliteit levert? Wat moet je doen? Het antwoord is simpel, stap naar een merken bureau.

Wat doet een merken bureau?

Een merken bureau doet meerdere dingen om jou te beschermen. Ten eerste doet het bureau onderzoek naar jouw merk. Nauwkeurig wordt gekeken of jouw merksymbool of merknaam uniek is, of dat je jouw merksymbool en/of merknaam moet aanpassen omdat jouw merk teveel lijkt op een ander bestaand merk in dezelfde categorie.

Merkregistratie en I-Depot

Na het onderzoek zal het bureau jouw merk registreren. Registreren met een datum! In veel zaken omtrent merken en merkenmisbruik gaat het erom wie de eerste was die met dat symbool of die naam of tekst kwam. De datum moet dan dus ook wettelijk vastgelegd worden. Dat registreren verzekerd jou dat je een uniek merk hebt. Het merk wordt door een bureau namelijk geregistreerd bij I-Depot. I-Depot is een door Europese rechters aanvaard wettelijk bewijsmiddel waarmee je kan aantonen met een datumstempel dat jij de eerste was die dat merk registreerde.

Merkbewaking

Na het registreren van jouw merk moet dit natuurlijk wel bewaakt worden. Om zelf internet of plaatsen waar ze een andere taal spreken af te struinen op concurrenten die jouw merk misbruiken is een onbegonnen werk. Dat kost je enorm veel tijd. Een bureau is gespecialiseerd in de bewaking van een merk. Het bureau kan het met gemak overnemen.

Waarvoor zou je een merken bureau gebruiken? Als jouw product of dienst uniek is wil je dit graag beschermen. Een bureau zorgt ervoor dat jouw merk veilig is en niet in strijd is met een ander merk. Na registratie kan een bureau er tevens voor zorgen dat derden geen misbruik maken van jouw merk.

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net