Tips voor het bedrukken van promotiekleding

t-shirt met bedrukkingPromotiemedewerkers die werkzaam zijn op een beurs of festival, of bijvoorbeeld in een winkel een product promoten; allemaal vormen ze een visitekaartje van het bedrijf. Daarom is het belangrijk dat ze representatief ogen. De promotiekleding die ze dragen vormt een belangrijk onderdeel van de uitstraling. Wil je ook effectieve promotiekleding laten bedrukken die je naamsbekendheid vergroot? Lees dan de tips hieronder door.

De kleur van de promotiekleding

Bij het kiezen van de kleur van de promotiekleding is het belangrijk dat dat deze past bij zowel het publiek als de huisstijl. Tegenwoordig is de keuze veel groter dan alleen maar zwart of wit, dus denk goed na over het effect dat je wilt bereiken. Een conservatiever of ouder publiek zal zich sneller aangetrokken voelen tot neutrale, rustige kleuren. Lichte en felle kleuren daarentegen zijn meer geschikt voor een hip en jong publiek.

Zo valt de bedrukking op promotiekleding goed op

Het is niet zo simpel als ‘even’ een logo en naam op de kleding plaatsen. Zelfs een T-shirt met naam bedrukken geeft al vele mogelijkheden als het aankomt op kleur van de letters en lettertypen. Belangrijk is dat de kleur van de bedrukking voldoende contrasteert met de kledingkleur. Daarnaast doet het horizontaal of verticaal uitrekken van een tekst nooit veel goeds voor de leesbaarheid, vooral als je een lettertype hebt gekozen met veel krullen of haakjes of er sprake is van een bedrukking met glitters.

Wil je ook een logo op de promotiekleding laten bedrukken? Zorg dan voor een afbeelding met veel pixels, anders zal de bedrukking korrelig ogen of vaal.

Zo geeft promotiekleding een verzorgde uitstraling

Promotiekleding geeft de dragers een professionele en verzorgde uitstraling, en maakt dat ze gemakkelijk te herkennen zijn. Soms valt de kleding echter juist in negatieve zin juist op. Dat is bijvoorbeeld het geval als de kleding te groot of te klein is, of slijtage vertoont. Wordt de kleding vaker gedragen, controleer dan regelmatig de kwaliteit van stof en bedrukking en vervang de kleding wanneer nodig.

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net