Festival

Welk type bekers kies ik voor mijn evenement of festival?

Festival

Ieder festival maakt gebruik van plastic bekers, maar welke type plastic is geschikt voor mijn festival? Welke type glazen heb ik allemaal nodig voor de diverse soorten dranken? In dit artikel vind je een overzicht van diverse type bekers die geschikt zijn voor jouw festival.

Welke soorten bekers en glazen zijn er beschikbaar?

Er zijn diverse type glazen beschikbaar. Alleen in het type bierglas zijn al verschillende varianten. Zo heb je natuurlijk de normale glazen, maar tevens de halve liters. Ook de vormen zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, denk bijvoorbeeld aan bierglazen met of zonder schuimkraag. Smalle onderkant, brede onderkant etc. Ook de verschillende type plastics zijn relevant om te weten om het geschikte bierglas te kiezen voor jouw festival.

Verschillende soorten plastics die gebruikt worden bij festival bierglazen

De plastics die gebruikt worden zijn onder te verdelen in drie verschillende categorieën, waaronder PET, PP en PLA-plastic. PET plastic komt het vaakst voor bij diverse feesten, festivals en evenementen. Dit type plastic is voornamelijk bekend vanwege de heldere kwaliteit en de stevigheid van de glazen. De PP-plastic glazen zijn misschien wel een stuk goedkoper, maar ook minder helder en zijn niet heel stevig. De PP-glazen zijn bijvoorbeeld wel ideaal voor tentfeesten en diverse festivals. De PLA-plastic glazen zijn duurzaam en recyclebaar en zijn gemaakt van duurzame grondstoffen. Denk dus aan het milieu en kies voor de duurzame PLA-plastic glazen. Nadeel van de PLA-plastic glazen is dat duurder zijn dan de overige soorten plastic glazen. Je ziet dat vaak op festivals gebruik wordt gemaakt van de PP- of de PET-variant. Puur vanwege de prijs o.i.d.

Heb jij een speciaal evenement, zoals een beurs, open coffee of andere bijeenkomst dan is het uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor de kartonnen bekers. Kartonnen bekers zijn ook goedkoop en kunnen tevens uitgevoerd worden met een dubbele wand. Hierdoor branden mensen zich niet aan de beker wanneer er gekozen wordt voor het serveren van warme dranken.

Tags

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net