Zakelijke printer

Tips voor het kopen van een zakelijke printer

Op een kantoor wordt normaal gesproken behoorlijk wat uitgeprint. Daarom is het ook zeer belangrijk om een goede printer op de zaak te hebben. Alleen waar je moet op letten bij het kopen van een goede printer? We geven in dit artikel een aantal tips voor het kiezen van een goede zakelijke printer.

Refurbished printer of een nieuwe printer?

Ben je er momenteel van bewust dat er een aantal printers moeten komen, maar heb je geen trek om hier grote bedragen voor te investeren? Vooral omdat je nog niet klaar bent met het kopen van een printer. Daarnaast moet je ook het gebruik van de printer betalen. Denk hierbij aan een cartridge. Deze kosten al snel honderd euro. Hierdoor kun je ook kiezen om te investeren in een printer met een goedkopere aanschafwaarde. Dit kun je dus doen door te kiezen voor een refurbished printer. Dit is een printer die al eerder is gebruikt maar vervolgens helemaal is nagekeken en waar nodig vervangen voor nieuwe onderdelen.

Intern gebruik? Of ook voor externe partijen?

Per bedrijf is er vaak een enorm verschil waar een printer voor gebruikt dient te worden. Wordt de printer voornamelijk voor intern gebruik ingezet dan hoef je niet zo een heel bijzondere printer te nemen en ben je eigenlijk met een zwart wit printer al klaar. De meeste bedrijven moet ook op zijn tijd iets verantwoorden bij hun klanten of andere partners. Dan is het altijd wel zo netjes om deze documenten op een in kleur uitgeprint papier mee te kunnen nemen. Daarbij is voor sommige partijen een standaard document niet eens voldoende en is het zelfs belangrijk om in een groter formaat te kunnen printen. In dat geval kun je het beste kiezen voor een A3 laserprinter kleur.

Verschillende functies

Er zijn tevens printers die meer kunnen dan alleen printen. Voorheen kon een printer altijd faxen, maar dat is niet van deze tijd doordat een scan erg gemakkelijk gemaakt is en vervolgens per mail kan worden verstuurd. Hierdoor is het altijd fijn om een printer te hebben die meer kan dan alleen printen. Denk daarbij ook eens aan het geheugen of de snelheid van de printer die ook belangrijk is.

Tags

, ,

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net