Bedrijfsreclame

Effectieve vormen van bedrijfsreclame

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende manieren om met je bedrijf onder de aandacht van je doelgroep te komen, dat het lastig kan zijn om te bepalen in welke vormen van reclame je het beste kunt investeren. Onze mening is dat een combinatie van online en offline marketing de juiste is.Onder offline marketing valt onder andere bedrijfsreclame, de reclamevorm waarop we ons in dit artikel richten. We bespreken een aantal effectieve vormen van bedrijfsreclame en we geven je praktische tips als je besluit om in een bepaalde vorm van bedrijfsreclame te investeren.

Autoreclame

Autoreclame is een absolute must voor ieder bedrijf. Overal waar je met je voertuig rijdt maak je immers reclame voor je bedrijf. Maar dat wil niet zeggen dat autoreclame daardoor altijd effectief is.

Zo zet moet je autoreclame niet inzetten

In veel gevallen worden auto’s namelijk met een weinig zeggende boodschap bestickert. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsnaam en een logo, met daarbij de contactgegevens. Maar zeg eens eerlijk, zou jij als potentiële klant je daardoor geroepen voelen om met een bedrijf contact op te nemen? Waarschijnlijk niet, en terecht!

Een goed voorbeeld van autobelettering

Waar het om gaat, is dat wanneer je de auto laat beletteren je voor een boodschap kiest die de toegevoegde waarde van jouw producten of diensten communiceert. Kortom, de autobelettering moet je doelgroep confronteren met een probleem waarmee ze rondlopen, zodat ze geïnteresseerd raken in de oplossing die je te bieden hebt.

Dus stel, je hebt een ICT bedrijf en je core business is het verkopen van laptops in combinatie met een serviceabonnement, zodat klanten altijd een werkende laptop hebben. Richt je dan vooral de toegevoegde waarde die je levert. Een voorbeeld van een slogan die je op je auto zou kunnen laten bestickeren is dan: ‘Altijd een werkende laptop, zodat je bedrijf nooit stilstaat’.

Wil je je auto voorzien van autobelettering, maar heb je geen idee wat voor jouw bedrijf een goede reclameboodschap is? Bekijk dan ter inspiratie de website van Objekt Reclame. Hier vind je diverse voorbeelden van autoreclame en nuttige informatie over autobelettering.

Gevelbelettering

Gevelbelettering heeft als voornaamste functie om ervoor te zorgen dat je bezoekers je pand makkelijker kunnen herkennen. Ook vergroot je de naamsbekendheid als voorbijgangers keer op keer je bedrijfsnaam op de gevel zien staan.

Maar net zoals bij het laten bestickeren van je auto, is het ook bij gevelbelettering van belang dat je in een korte en krachtige slogan verwoord welke toegevoegde waarde jouw bedrijf levert. Anders is de kans zeer klein dat de reclame op de gevel indruk maakt.

Zo vergroot je het bereik van gevelbelettering

Gevelbelettering is in diverse varianten verkrijgbaar:

  • Spandoeken
  • RVS letters
  • Doosletters

Wanneer je het bereik van de gevelbelettering zo groot mogelijk wilt maken, is het aan te raden verlichting aan te brengen. Dat is overigens bij doosletters niet nodig, omdat deze letters ingebouwde  ledverlichting bevatten. Meer weten over de mogelijkheden van doosletters en andere vormen van belettering op de gevel? Bekijk hier de verschillende soorten gevelbelettering.

Bedrijfskleding

De functie van bedrijfskleding is niet alleen om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten, maar ook om een stukje herkenbaarheid te creëren. Zeker wanneer je personeel langs klanten gaat, is het dragen van bedrijfskleding prettig voor je klanten, omdat ze dan weten van welk bedrijf je personeelslid afkomstig is.

Maar los van de naamsbekendheid en de herkenbaarheid, zorgt bedrijfskleding ook voor een stukje professionalisering. Het komt immers professioneel over als de personeelsleden allemaal in mooie bedrijfskleding rondlopen.

Tip: investeer in één keer in bedrijfsreclame

Vaak zie je dat bedrijven niet alle bedrijfsreclame die ze willen hebben in één keer aanschaffen. De reden hiervoor kan zijn dat er onvoldoende financiële middelen aanwezig zijn. Maar als dat niet het geval is, dan adviseren we je om in één keer alle vormen van bedrijfsreclame waarin je wilt investeren aan te schaffen. Je hebt dan namelijk een veel sterkere onderhandelingspositie ten opzichte van leveranciers. Daardoor kun je een betere prijs bedingen dan wanneer je iedere keer voor een vorm van bedrijfsreclame een aparte offerte aanvraagt.

Tags

, , ,

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net