visitekaartje

Originele visitekaartjes met duplex drukwerk

visitekaartje

Op zoek naar origineel materiaal voor je visitekaartjes om jezelf te onderscheiden? Dan is duplex drukwerk een goed idee. Duplex drukwerk is bijzonder omdat het is opgebouwd uit meerdere lagen. Voor deze lagen kun je verschillende kleuren kiezen. Met dit kleurrijke effect valt jouw visitekaartje wel op!

Meerdere lagen papier

De letterlijke betekenis van duplex is tweevoudig of dubbel. Bij duplex drukwerk worden er twee of meer vellen papier samengevoegd tot één dik vel papier. Hierbij kun je spelen met meerdere kleuren in de lagen. Dit kleureffect zie je dan terug in de snede van het vel. De boven- en onderkant van het vel kun je heel basic houden. Maar de gekleurde lagen geven dan toch een vrolijk effect.

Hoe zit duplex drukwerk precies in elkaar?

visitekaartjeBij duplex drukwerk kun je kiezen uit 3 of 4 lagen. De basisversie met drie lagen bestaat uit een witte toplaag, een gekleurde tussenlaag en nog een witte toplaag als ‘onderkant’. Daarnaast is er ook een luxere versie met vier lagen. Naast de twee witte toplagen als boven- en onderkant zitten er dan twee gekleurde lagen tussen. Hier kun je twee verschillende kleuren voor kiezen of twee keer dezelfde zodat de tussenkleur nog duidelijker is. Let er in ieder geval op dat de twee kleuren niet met elkaar vloeken. De voor –en achterkant kunnen in kleur geprint worden met je eigen ontwerp. Maar het is aan te raden veel wit te gebruiken. De gekleurde lagen in de snede springen er dan het beste uit.

Duplex visitekaartjes en ander drukwerk

De duplex techniek is heel geschikt voor visitekaartjes. Zo krijg je een stevig kaartje. Daarnaast is het leuk de kleur(en) van je huisstijl in de lagen te verwerken. Als iemand een stapel visitekaartjes heeft verzameld is die van jou tenminste herkenbaar door de kleur.

Naast visitekaartjes kun je duplex ook toepassen op andere soorten drukwerk. Een uitnodiging kun je bijvoorbeeld personaliseren met je favoriete kleur. En bij een geboortekaartje kun je natuurlijk kiezen voor een blauwe tussenlaag bij een jongetje en roze tussenlaag bij een meisje.

Tags

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net