Pennen graveren

Hoe kun je een pen graveren?

Pennen graveren

 

Veel professionele ondernemingen kiezen er voor om pennen te laten graveren.  Maar hoe kun je een pen nou eigenlijk graveren? Een pen graveren kan op twee verschillende manieren. Zo kun je een pen handmatig of computergestuurd graveren. Hieronder gaan we dieper in op beide vormen van graveren.

Handmatig pen graveren

Benodigdheden pen handmatig graveren

Bij het handmatig graveren van een pen heb je de volgende producten nodig:

  • Pantograaf
  • Mal met gleuf
  • Een soort freesje

Een pantograaf is een tekengereedschap waarmee je een teken kunt vergroten of verkleinen. Bij een mal kun je denken aan patroon in de vorm van een letter. Tot slot wordt er met een soort freesje een stuk gereedschap bedoelt met vertandingen erin.

Handelingen pen handmatig graveren

Aan de hand van een pantograaf worden de lijnen van een mal met een groef (bijvoorbeeld een letter) overgetrokken op een soort freesje. Aangezien een pen vaak een bedrijfsnaam bevat, is de mal vaak één van de letters van een bedrijfsnaam. Aan de hand van een pantograaf wordt dus een letter overgetrokken op een soort freesje. Eerder werd al duidelijk dat een frees een stuk gereedschap is met vertandingen erin. Door de pantograaf hebben de vertandingen de vorm van de letter. De vertandingen doen vervolgens dienst bij het weghalen van de letter uit het plastic, metaal of aluminium van een pen. Hierbij wordt het freesje aangedreven door een elektromotor aan de hand van twee snaren. Vervolgens wordt dit proces herhaald totdat de gehele bedrijfsnaam op een pen gegraveerd staat.

Computergestuurd pen graveren

Benodigdheden computergestuurd pen graveren

Bij het computergestuurd graveren van een pen heb je de volgende producten nodig:

  • Graveermachine
  • Computer

Handelingen pen computergestuurd graveren

Tegenwoordig kan het gelukkig allemaal wat handiger. Zo worden de meeste pennen tegenwoordig gegraveerd aan de hand van een graveermachine die wordt bestuurd door een computer. Je hoeft dus alleen nog maar de computer aan te geven wat je wilt graveren. Bijvoorbeeld een bedrijfsnaam. De rest doet de graveermachine.

Tags

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net