Voertuigreclame

Voertuigreclame, dit zijn de mogelijkheden

Als ondernemer betaal je jaarlijks een hoop geld aan je bedrijfsauto’s. Dus waarom zou je die voertuigen niet van een reclameboodschap voorzien? Op die manier fungeren je voertuigen als reclamemiddel en kosten ze niet alleen geld, maar kan het ook geld opleveren. In dit artikel vertellen we je over de verschillende mogelijkheden voor voertuigreclame.

Magneetplaten

Magneetplaten zijn de goedkoopste en meest eenvoudige vorm van voertuigenreclame. Het is ideaal als je regelmatig een andere boodschap wilt communiceren. Je kunt de magneetplaten immers zo van je auto verwijderen. Ook het schoonmaken gaat eenvoudig. Een doekje eroverheen halen en je bent klaar. 

Het nadeel van magneetplaten is dat ze een goedkope uitstraling hebben. Bovendien wijkt de kleur van de achtergrond van de magneetplaten vaak af van de kleur van de autolak. Daardoor oogt het geheel niet altijd even mooi.

Autobestickering

Autobestickering is de meest toegepaste vorm van voertuigreclame. In tegenstelling tot magneetplaten heb je veel meer ruimte om je boodschap op kwijt te kunnen. En daar ligt nu ook precies het gevaar van autobestickering: dat je een boodschap maakt die te druk is.

Bij autobestickering is het daarom van belang dat je de boodschap zo rustig mogelijk houdt. Gebruik alleen tekst die daadwerkelijk van toegevoegde waarde is. En gebruik geen visuele elementen die niks toevoegen aan je reclameboodschap. Alle onderdelen van de reclameboodschap moeten dus een functie hebben om de boodschap aan je doelgroep over te brengen.

Een foto van een persoon die de aandacht trekt en een pijl die naar een slogan wijst met daaronder je website is een voorbeeld van autobestickering waarbij ieder onderdeel een functie heeft.

Een ander belangrijk aandachtspunt als je besluit om je voertuigen te laten bestickeren, is dat je om folie vraagt die wasstraatbestendig is. Op die manier voorkom je dat de folie loslaat als je met de voertuigen door de wasstraat gaat.

Auto wrappen

Auto wrappen (ook wel carwrapping genoemd) komt overeen met autobestickering. Het verschil zit hem in dat je bij wrappen onderdelen van de auto en vaak zelfs de gehele auto met folie inpakt. Het wrappen van je auto is ideaal als je je auto compleet in je huisstijl wilt omtoveren. 

Een belangrijk aandachtspunt bij het laten wrappen van je auto’s is dat je ervoor waakt dat je boodschap te druk wordt. Dus hier gelden dezelfde aandachtspunten die we net bij autobestickering hebben besproken.

Het wrappen van bedrijfsauto’s is de duurste vorm van voertuigreclame. In de meeste gevallen is autobestickering voldoende. Denk dus goed na voordat je besluit om je bedrijfswagens te laten wrappen. Het moet echt zinvol zijn anders is het zonde van je geld.

Signbedrijven: specialisten in voertuigreclame

Wanneer je besluit om te investeren in voertuigenreclame raden we je aan om een signbedrijf in te schakelen. Niet alleen voor het aanbrengen van de bestickering, maar ook voor het ontwerp van je reclameboodschap. Doordat signspecialisten dagelijks bezig zijn met voertuigenreclame weten ze als geen ander wat wel en wat niet werkt en welke folie ze het beste voor jouw voertuigen kunnen gebruiken.

Over de auteur


Redactie

Redactie

Onze redactie zet het liefste overal zijn naam op. Of het nu gaat om bedrukken, borduren of graveren... Bedruk.net